Jeroen van Unen

Schrijver van de de Nachtuilen-serie. Slushpile veteraan.

Van kinds af aan droomt Jeroen er al van om nieuwe werelden te ontdekken en te bedenken. Hij is geïnspireerd geraakt door boeken, games en zijn reizen naar Australië en Zweden. Zijn boeken zijn een mix van fantasy en avontuur voor jong en oud, waarin de grens tussen goed en kwaad meermaals wordt opgezocht, bijgestaan door een flinke dosis humor en boeiende personages.

In ancient times cats were worshipped like gods. They have not forgotten this.

Terry Pratchett

Boeken

De Nachtuilen is een boekenserie voor jong en oud. Een magisch avontuur over vriendschap, geheimen en het grijze gebied tussen goed en kwaad. Bijgestaan met veel humor en boeiende personages brengt Jeroen een verhaal tot leven om je in te verliezen.

Inspiratie

Jeroen raakte gefascineerd door magische werelden uit boeken, films en games. Discworld van Terry Pratchett, Alagaësia van Christopher Paolini en The Witcher van Andrzej Sapkowski zijn grote voorbeelden. Dagelijks houdt hij zich bezig met het ontwerpen van verschillende werelden voor zijn boeken en verdiept hij zich in de gevolgen die elke wereld op zijn inwoners heeft.

Jeroen ontmoeten

Jaarlijks is Jeroen op verschillende evenementen in en buiten Nederland te vinden om zijn boeken te signeren en deel te nemen aan discussies over boeken, fantasy worldbuilding en alles wat daarmee te maken heeft. Bekijk de evenementen pagina om te zien waar hij wanneer te vinden is!

Nominaties

Jeroen van Unen is tweemaal genomineerd voor de Harland Awards – de literaire prijs voor de beste Nederlandstalige fantasy.

'Herkenbaar voor de Harry Potterfans en toch totaal anders van toon en uitwerking. De vaart van het verhaal en de interessante personages maken dit boek boeiend tot en met de spectaculaire eindstrijd.' - Juryrapport Harland Awards

 • 2016 - Harland Awards Romanprijs

  De Nachtuilen werd genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs.

 • 2018 - Harland Awards Romanprijs

  De Slang van Havilah werd genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs. Daarmee zijn alle op dat moment uitgegeven boeken van de de Nachtuilen reeks genomineerd geweest voor de Harland Awards.

Schoolbezoeken

Jeroen geeft workshops op scholen

De Nachtuilen

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. Intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

18.99
Meer informatie

De Slang van Havilah

Na zijn ontmoeting met Anca Muraei weet Tobias eindelijk met welk geheim zijn ouders hebben rondgelopen. Vastberaden, en met Anca’s onheilspellende profetie in zijn achterhoofd, verlaat hij samen met zijn vrienden, de Nachtuilen, de Denari-eilanden. Hun missie: Anca’s geliefde Ivor bevrijden. Maar daarvoor moeten ze eerst de sleutel van zijn gevangenis zien te vinden. Algauw wordt duidelijk dat vijanden Bash en Malic nog lang niet klaar zijn met de Nachtuilen. In het nauw gedreven door Bash staat Tobias opnieuw voor een keuze die hem aan het twijfelen brengt…

18.99
Meer informatie

Het Hart van de Tijger

De eerste tempel is overwonnen en vol goede moed vervolgt Tobias zijn strijd om de overige tempels te vinden en uiteindelijk Ivor te bevrijden. Samen met de andere Nachtuilen reist hij naar Stockholm, waar plotseling een mysterieuze monoliet is verschenen, die iets te maken lijkt te hebben met de tweede tempel. Terwijl de Nachtuilen jacht maken op deze tempel, arriveert er een nieuwe bewoner op de Denari-eilanden, die een belangrijke ontdekking doet. Intussen ondervindt Tobias langzaam maar zeker de effecten van de Duistere Magie…

Bestel nu Het Hart van de Tijger en ontvang een gesigneerd exemplaar. Bij elk exemplaar van Het Hart van de Tijger ontvang je een limited edition Het Hart van de Tijger boekenlegger. Wees er snel bij, want op = op!

18.99
Meer informatie

De Nacht van de Vuurvliegjes

Na de val van de Denari-eilanden moet Tobias onderduiken. Hij heeft nu de sleutel van Ivors tempel, maar is het wel verstandig om Ivor vrij te laten? Tobias weet niet wie hij kan vertrouwen. Hij kampt steeds meer met hallucinaties en denkt dat hij gek aan het worden is. Intussen proberen de anderen Anca en de allesvernietigende Kajinn te stoppen. Maar Anca heeft al jaren een diep onvervuld verlangen en bereidt nu een ritueel voor dat verstrekkende gevolgen heeft. Tobias komt voor de moeilijkste keus in zijn leven ooit te staan…

19.99
Meer informatie

Neem contact op met Jeroen
  Lees hier het reCaptcha privacybeleid en de algemene voorwaarden.

  Zakelijke vragen

  Voor zakelijke vragen over de boeken van Jeroen kunt u terecht bij uitgeverij Luitingh Sijthoff.